2 aprilie 2013

Acorduri dulci

Sunt câteva fapte si declaraţii făcute in ultima vreme care par a se lega într-un mod mai putin anticipat.
* V Ponta spune ca numirea unui candidat la funcţia de şef la DNA sau Procuror General, numire  care risca sa fie respinsă de CSM sau Preşedinte, deci fără un acord prealabil din partea celor 3 actori legali, este cel putin un lucru ireaponsabil
* Mona Pivniceru asa a facut cele 2 numiri, respinse de CSM si Presedinte: fără acorduri lor.
* Imediat dupa anunţarea demisiei din f de ministru al justitiei, Preşedinte făcea o declaratie despre cât de ireaponsabila si cat de dezastruasa a fost dna Ministru.

Sa nu ne grăbim insa cu concluzii simplificatoare. Din dorinţa de a găsi argumente care sa ii justifice un nou acord cu Presedintele, domnul Prim Ministru devine neglijent si lasă urme. Ar părea ca îmbrăţişează tot mai multe opinii ale lui TB. Obiectivul este insa  mare, iar  micile scăpari sunt justificate: un nou acord. Deci nu o simpla numire, sau o combinatie de numiri pe toate funcţiile aflate in joc, ci o înţelegere complexă, cu condiţionari multiple, gen "si nu o schimbi 2 ani", asta cred ca e marea miza.
Al doilea acord, deci. Băsescu si clica lui rad de noi toti in hohote. Va avea deja la vedere mai multe acorduri cu Ponta decât are Antonescu. Semnate, stampilate. Dacă le înregistrează si la tribunal, vorba ceea, am putea vorbi chiar de o alianţă noua pe scena politica romaneasca. Sa ii zicem Uniunea Social Populară.
Atunci cand au format USL, celor de la PNL le-a scăpat un singur lucru, si anume sa le ceara partenerilor din PSD exclusivitate la alianţe. Acum începe sa fie tot mai tarziu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu